Την παραμικρή επίθεση θα την απαντήσουμε δηλώνει ο Ερντογάν

«Ακόμα και την πιο μικρή επίθεση που μπορεί να γίνει σε ένα πλοίο μας, δεν θα την αφήσουμε αναπάντητη» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, σε δηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής σε τζαμί σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις εργασίες του μέχρι τις 23 Αυγούστου.
 
Σχολιάζοντας είδηση πως κάποιοι γάζωσαν με σφαίρες νεκροταφείο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος ανάφερε ότι αυτό δεν είναι θετικό σημάδι και πρόσθεσε ότι «τα αδέρφια μας δεν θα τα αφήσουμε μόνα, ούτε στη ζωή, ούτε στο θάνατο. Αυτό που χρειάζεται όταν έρθει η ώρα θα το πράξουμε».
 
Ο κ. Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναστείλει η Τουρκία τις διπλωματικές της σχέσεις με το Αμπού Ντάμπι και να ανακαλέσουν τον εκεί Πρέσβη τους, λέγοντας ότι «είμαστε δίπλα στον παλαιστινιακό λαό, δεν τον απογοητεύσαμε και δεν θα τον απογοητεύσουμε ποτέ».
 
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι τυχόν παρενόχληση του Ορούτς Ρέις θα έχει την απάντησή της. «Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί λογικά. Να μην προβούν σε ενέργειες παρενόχλησης του Ορούτς Ρέις. Θα πάρουν την απάντησή τους».
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο κ. Τσαβούσογλου μιλούσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ελβετό ομόλογό του στη Βέρνη.
 
Και η Γαλλία, πρόσθεσε, θα πρέπει να αποφύγει βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Στο μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ και η ηγεσία των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων (TSK) πραγματοποίησαν επιθεώρηση στη Ναυτική Διοίκηση και ενημερώθηκαν όσον αφορά τα πλοία του τουρκικού ναυτικού που συνοδεύουν το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις.
 
Σε δηλώσεις για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο προέβη σήμερα στην Τουρκία και ο Υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο. Οποιαδήποτε συμφωνία δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, τη χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, δεν έχει θέση στο διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε.
 
Υποστήριξε ότι οι ενεργειακές δραστηριότητες της Τουρκίας είναι εντός διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.