Aύξηση κρουσμάτων σε Αυστρία, Ισπανία, Σερβία και Γαλλία

Αύξηση καταγράφει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Αυστρία, Ισπανία, Σερβία και Γαλλία. Την ίδια ώρα η Ρώμη ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει καραντίνα σε ταξιδιώτες από Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με κορωνοϊό στην Αυστρία έχει αυξηθεί ξανά κατά περισσότερες από 100 περιπτώσεις εντός μιας ημέρας και είναι μία τριψήφια αύξηση για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, αλλά σημαντικά μικρότερη από τα 170 νέα περιστατικά που αναφέρθηκαν την προηγούμενη ημέρα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Ρούντολφ `Ανσχομπερ, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση δεν είναι "λόγος συναγερμολογίας".

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι τώρα προτίθεται να παρέχει μια γενικότερη εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, παρατηρώντας ότι "οι αριθμοί εξελίσσονται ανοδικά διεθνώς", στην Αυστρία η αύξηση είναι "πιο σταθερή", ωστόσο "συνολικά, αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει με ανησυχία", καθώς αυτό είναι "πραγματικά, μια πολύ δραματική κατάσταση για την παγκόσμια κοινότητα".

Ο ίδιος ανέφερε πως η στρατηγική στην Αυστρία βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε διαγνωστικά τεστ, ο αριθμός των οποίων έχει φθάσει έως σήμερα τις 883.000, ενώ επισήμανε και τα τρέχοντα τεστ περιβάλλοντος χώρου και τα προγράμματα ελέγχου.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε "συνεπή δράση" κατά την είσοδο ταξιδιωτών από περιοχές κινδύνου, ενώ ως τρίτο σημείο, ανέφερε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας που ισχύει ήδη από τα μεσάνυχτα (σε σουπερμάρκετ, τράπεζες, ταχυδρομεία), τονίζοντας πως το αίτημά του, η έκκληση του προς τον πληθυσμό είναι ότι "σε αυτήν την κατάσταση θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε ξανά στην απόκρουση της πανδημίας".

Σε σχέση με τις ποινές που επιβλήθηκαν και τις κλήσεις που εξέδωσε η Αστυνομία της Βιέννης για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Ρούντολφ `Ανσομπερ σημείωσε ότι "δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθούν οι κυρώσεις", και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών για αποσαφήνιση της κατάστασης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έπειτα από την άρση από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο του μεγαλύτερου μέρους των απαγορεύσεων εξόδου, θα πρέπει επιπλέον να διευκρινιστεί το πώς θα αντιμετωπιστούν οι κυρώσεις που είχαν ήδη επιβληθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην Αυστρία έως σήμερα, ανερχόταν στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) σε 20.256, ο αριθμός των νοσούντων σε 1.461, των ασθενών σε νοσοκομείο σε 103 και από από αυτούς οι 17 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά 687 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό, 18.042 έχουν αναρρώσει, ενώ έχουν διενεργηθεί 833.841 διαγνωστικά τεστ.

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα συνολικά 272.421 κρούσματα της Covid-19 με 2.555 νέες μολύνσεις να καταγράφονται από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει άτομα που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, αλλά των οποίων τα τεστ αντισωμάτων πραγματοποιήθηκαν τώρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες διαγνώστηκαν 922 νέες λοιμώξεις, ανέφερε το υπουργείο, σε σύγκριση με 971 την προηγούμενη ημέρα. Η χώρα, αγωνίζεται να περιορίσει μια έκρηξη των νέων εστιών λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τότε που ήρθη η αυστηρή καραντίνα πριν από έναν μήνα.

Τους 518 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας, ενώ νόσησαν, συνολικά, 22.852 άνθρωποι. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 409 νέα κρούσματα και δέκα ασθενείς έχασαν την μάχη με τον ιό. Στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας νοσηλεύονται 4.575 ασθενείς εκ των οποίων οι 167 είναι διασωληνωμένοι.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα εξετάστηκαν 601.984 δείγματα. Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 2.000 γιατροί υπέγραψαν κοινή επιστολή με την οποία ζητούν να αντικατασταθούν τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας "από ειδικούς που έχουν την επαγγελματική κατάρτιση και το ήθος ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία".

Στην επιστολή ζητείται επίσης να σταματήσει η πολιτικοποίηση της επιδημιολογικής κρίσης και να πάψουν να εκφοβίζονται και να διώκονται οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας.

Επισημαίνεται ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στον χειρισμό της βάσης δεδομένων για τον κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας όπου θα καταγράφονται όλα τα κρούσματα και τα θύματα της πανδημίας με βάση τα ιατρικά κριτήρια.

Οι γιατροί της Σερβίας προειδοποιούν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ζητούν από τις αρχές να αντιδράσουν άμεσα ενώ καλούν τους πολίτες να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας. Την επιστολή των Σέρβων γιατρών υποστήριξαν και πολλές ενώσεις εκπαιδευτικών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, δικηγόρων κ.α.

Η Γαλλία κατέγραψε 1.130 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, σε μια ακόμη ένδειξη ότι ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνεται εκ νέου, μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η σημερινή είναι η δεύτερη συναπτή ημέρα που οι νέες μολύνσεις σε 24 ώρες υπερβαίνουν τις 1.000. Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν πειθαρχία περιορίζοντας την μη αναγκαία έκθεσή τους, και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες.


O Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε σήμερα ότι υπέγραψε εντολή για να τίθενται σε καραντίνα όσοι ήταν στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τις τελευταίες 14 ημέρες, ένα μέτρο που έχει στόχο να αποτρέψει την εισαγωγή κρουσμάτων της COVID-19 από το εξωτερικό.

"Ο ιός δεν έχει ηττηθεί, συνεχίζει να κυκλοφορεί. Για τον λόγο αυτό, πρέπει ακόμη να είμαστε προσεκτικοί", έγραψε ο Σπεράντσα στο Facebook.

Η Ιταλία, μια από τις χειρότερα πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες από τον νέο κορωνοϊό, έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο σε ανθρώπους που προέρχονται από 16 χώρες, ανάμεσά τους η Βραζιλία που μαστίζεται από την COVID-19.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.