Aφγανιστάν: Τριγμοί στην ειρηνευτική διαδικασία- αμάχοι σκοτώνονται και τραυματίζονται

Άμαχοι βρέθηκαν για ακόμη μια φορά εν μέσω διασταυρούμενων πυρών στο Αφγανιστάν, με πολλούς να σκοτώνονται, να τραυματίζονται ή να απαγάγονται σε τουλάχιστον τέσσερις επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Σάββατο.


Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι στον δρόμο, ανέφεραν τοπικοί αιρετοί.

Άλλοι 12 τραυματίστηκαν στο συμβάν αυτό, σύμφωνα με έναν από αυτούς, τον Χαλίκ Νταντ Ακμπάρι.

Αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στους Ταλιμπάν, πάντως η οργάνωση δεν έχει αντιδράσει ακόμη.

Στη νότια επαρχία Κανταχάρ, ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι πρώην αξιωματικού της αστυνομίας, σκότωσαν τον πατέρα του και δύο συγγενείς του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Μπαχίρ Αχμάντι.

Ο αξιωματικός μπόρεσε να διαφύγει. Το κίνητρο της επίθεσης αυτής δεν είναι σαφές, σημείωσε ο Αχμάντι.

Στη νότια επαρχία Πάκτια, οι Ταλιμπάν πήραν οκτώ άμαχους ομήρους στην προσπάθειά τους να αναγκάσουν τους κατοίκους της περιοχής να διακόψουν τις σχέσεις τους με την κεντρική κυβέρνηση, ανέφερε ο αξιωματούχος Τζανάτ Χαν Σαμκανάι.

Ανάμεσα στους ομήρους είναι ο γιος ενός περιφερειάρχη, πρόσθεσε. Δύο άμαχοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν με όλμους στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, ανέφερε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Ο Τζάβιντ Φάισαλ, εκπρόσωπος του Αφγανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ανέφερε χθες, μέσω Twitter, ότι την εβδομάδα που πέρασε, σε ενέργειες των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 23 άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 45.

Εξάλλου, τέσσερα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Ουρουζγκάν, σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της επαρχίας, τον Μοχάμαντ Σαντάτ Νασίρι.

Άλλοι έξι τραυματίστηκαν στην ενέδρα, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τρινκότ, διευκρίνισε.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν εν μέσω των επιθέσεων ότι άφησαν ελεύθερους 17 αιχμαλώτους τους στη δυτική επαρχία Γορ.

Εκατοντάδες μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τη δράση τους. Η Κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι η κλιμάκωση της βίας θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους ισλαμιστές αντάρτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων αυτοκινήτων
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.