Επίθεση Τραμπ κατά των διαδηλωτών στις ΗΠΑ στην ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Σπάζοντας την παράδοση που θέλει τους Προέδρους των ΗΠΑ να μην κομματικοποιούν τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, ο Πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ,  στην ομιλία του το απόγευμα του Σαββάτου στο νότιο προαύλιο του Λευκού Οίκου επιτέθηκε ξανά στους «ακροαριστερούς», κατά την έκφρασή του, διαδηλωτές στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στους δημοσιογράφους.



Ο Πρόεδρος Τραμπ που υστερεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις από 10-15 ποσοστιαίες μονάδες, από τον δημοκρατικό του αντίπαλο στις 3 Νοεμβρίου,  πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε «βαθιά διχαστική», συνέκρινε τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά των Ναζί και της τρομοκρατίας με τις δικές του προσπάθειες κατά της «ριζοσπαστικής αριστεράς», κατηγορώντας τους διαδηλωτές που ζητούσαν κοινωνική δικαιοσύνη πως επιδιώκουν να καταστρέψουν την Αμερική.

"Οι Αμερικανοί ήρωες νίκησαν τους Ναζί, εκθρόνισαν τους φασίστες, ανέτρεψαν τους κομμουνιστές, έσωσαν τις αμερικανικές αξίες, υπερασπίστηκαν τις αμερικανικές αρχές και κυνήγησαν τους τρομοκράτες στα πέρατα της γης», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ.

«Τώρα, βρισκόμαστε στη διαδικασία να νικήσουμε τη ριζοσπαστική αριστερά, τους μαρξιστές, τους αναρχικούς, τους ταραχοποιούς, τους πλιατσικολόγους και τους ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα για το τι κάνουν», ανέφερε.
 
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της ομιλίας που έκανε την προηγούμενη μέρα στο Όρος Ράσμορ έκανε επίση κατά των διαδηλωτών.
 
Στην ομιλία του την Παρασκευή στο Όρος Ράσμορ – όπου είναι σκαλισμένα τα πρόσωπα του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν - ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται για τη φυλετική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία απειλούν τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.
 
«Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.