Τσαβούσογλου: Πολιτική απόφαση η διατήρηση της Γερμανικής ταξιδιωτικής οδηγίας

Απογοητευμένος για το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας διατηρεί την ταξιδιωτική προειδοποίηση και κατατάσσει τη Τουρκία στις επικίνδυνες περιοχές, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD. Το θέμα αυτό το επεσήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία του τη Δευτέρα με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μαας. 

Η διατήρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας είναι «πολιτική απόφαση», όπως είπε.
 
«Αυτό είναι άδικο», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, διότι η Τουρκία αντιμετώπισε την πανδημία το ίδιο πετυχημένα με τη Γερμανία.

Χθες, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία ήταν 181.298, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 είναι 4.842.
Ωστόσο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τη χαλάρωση των περιορισμών σε όλη τη χώρα. Τα χθεσινά νέα κρούσματα ήταν 1.467.
 
Παρόλα αυτά, ο Τσαβούσογλου δηλώνει ότι το τουρκικό και το γερμανικό σύστημα υγείας είναι «τα καλύτερα στον κόσμο». Για τον τουρισμό έχουν ληφθεί μέτρα προφύλαξης ώστε να υπάρχει εγγύηση υψηλών επιπέδων υγιεινής, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Επιπλέον, υπάρχει συνεργασία και με την TÜV, όπως επεσήμανε.
 
Η Τουρκία είναι ο τρίτος πιο αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς, μετά την Ιταλία και την Ισπανία. Για το λόγο αυτό, η χώρα ζητά την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας, προκειμένου να δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα της. 

O Τσαβούσογλου είπε ότι ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογο του, Μαας, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία να στείλει Γερμανούς ειδικούς στην Τουρκία για να ελέγξουν την κατάσταση. Τώρα, η Τουρκία αναμένει την αποστολή από τη Γερμανία.
 
Μια συνέπεια της ταξιδιωτικής οδηγίας είναι ότι τα ταμεία ασφάλισης δεν αναλαμβάνουν ενδεχόμενα ιατρικά έξοδα, υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν τουρίστες ασθενήσουν βαριά και δεν καλύψουν το κόστος τα γερμανικά ταμεία ασφάλισης, τότε θα αναλάβει η Τουρκία το κόστος περίθαλψης, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
 
Σύμφωνα με το AED, το σε ποιο βαθμό θα υλοποιηθούν οι ελπίδες του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών να ταξιδέψει μεγάλος αριθμός Γερμανών τουριστών στην Τουρκία, έστω και εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρει την ταξιδιωτική οδηγία, παραμένει αμφίβολο. Εξάλλου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη με το πώς η Άγκυρα διαχειρίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επανειλημμένα έχουν συλληφθεί Γερμανοί πολίτες για πολιτικούς λόγους. Για τον λόγο αυτό, πολλοί Γερμανοί δεν ήθελαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.
 
Όταν ρωτήθηκε ο Τσαβούσογλου για τους Γερμανούς πολίτες που κρατούνται στην Τουρκία, απάντησε ότι προηγουμένως ήταν 10 και τώρα μόνο τρεις. 
Οι Γερμανοί που βρίσκονται στη φυλακή με κατηγορίες για τρομοκρατία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβληματικά ζητήματα στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας. Η Δικαιοσύνη ασχολείται με τις υποθέσεις αυτές και βγάζει τις σχετικές αποφάσεις, δήλωσε σχετικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.