COP 25: Συμβιβαστική συμφωνία λόγω ατολμίας (vid)

Με συμβιβαστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Μαδρίτης για το κλίμα.Η ατολμία που επέδειξαν οι μεγάλες χώρες στην λήψη δραστικών μέτρων προκάλεσε επικρίσεις από τις μικρότερες χώρες αλλά και ακτιβιστές για το περιβάλλον.

Όλες οι χώρες θα πρέπει να προβούν σε νέες δεσμεύσεις για το κλίμα μέχρι την επόμενη μεγάλη σύνοδο στη Γλασκώβη τον επόμενο χρόνο.

Οι συνομιλίες για τα ακανθώδη σημεία αναβλήθηκαν μέχρι τότε:

«O κόσμος μας βλέπει και περιμένει ξεκάθαρες λύσεις, μεγάλες λύσεις από εμάς. Συνεπώς, δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Οι συμφωνίες που επετεύχθησαν δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπιστεί το επείγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης» ανέφερε η Καρολίνα Σμίντ, υπουργός Περιβάλλοντος της Χιλής και προεδρεύουσα της συνόδου.

Για τον υπουργό Περιβάλλοντος της Νορβηγίας το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Διαφορετική άποψη ωστόσο, εκφράζει ο Μάρτιν Κάιζερ από την Greenpeace Γερμανίας.

«Τελείωσε καλύτερα από ό,τι φαινόταν λίγες ημέρες νωρίτερα. Αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να αναπτύξουμε τις φιλοδοξίες μας και πρέπει να προχωρήσουμε με την απαιτούμενη ταχύτητα σε αυτό το σημείο που έχει φτάσει ο κόσμος», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, Όλα Ελβεστούεν.

«Αυτή η σύνοδος στη Μαδρίτη αποτυπώνει μια κακή κατάσταση για την πολυμέρεια στην κλιματική αλλαγή. Τώρα εξαρτάται από την ΕΕ να προχωρήσει με την Πράσινη Συμφωνία με ένα σαφές όραμα για απαλλαγή από τους ρύπους και μια ουδέτερη οικονομία», δήλωσε ο Μάρτιν Κάιζερ εκπρόσωπος της Greenpeace Γερμανίας.

Η σύνοδος επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, μετά από δύο εβδομάδες, αλλά κράτησε δύο επιπλέον ημέρες ενδεικτικό γεγονός ενδεικτικό των διαφωνιών που υπήρξαν.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως όσο δεν λαμβάνονται μέτρα ο κίνδυνος για τον πλανήτη μας αυξάνεται.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:49

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.