Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %755 %2019 %20:%Αυγ

Εκκενώνεται και τέταρτο χωριό στην Εύβοια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν την εκκένωση και τέταρτου χωριού, του Πλατανιά, όπου οι πενήντα κάτοικοι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία και περιμένουν να μεταφερθούν στα Ψαχνά Ευβοίας.

Εν τω μεταξύ, τραυματισμένος μεταφέρθηκε στην Αθήνα ένας πυροσβέστης ο οποίος επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια.

Παράλληλα, και δεύτερη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Καστανιώτισσα, λίγο έξω από την Ιστιαία. Στην περιοχή ήδη αναπτύσσονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κατασβεστεί πριν τη δύση του ηλίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το πρωί της Τρίτης σε περιοχή Natura της Εύβοιας.

Ιταλία και Κροατία ανταποκρίθηκαν θετικά και διέταξαν την άμεση αποστολή αεροσκαφών στην Εύβοια, ώστε να συμβάλουν στις προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %13 %755 %2019 %20:%Αυγ