Συναντήσεις Σπέχαρ με ηγέτες ενόψεις συνεδρίας ΣΑ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και με άλλους παράγοντες και στις δυο πλευρές θα έχει η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπερ Σπέχαρ τις επόμενες εβδομάδες, ενόψει της συνεδρίας, τον Ιούλιο, του Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα έχει τις εβδομάδες που θα προηγηθούν της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και στις δυο πλευρές του νησιού, όπως έκανε και τα προηγούμενα έτη, για να συζητήσει για την εφαρμογή του ψηφίσματος 2453 του Συμβουλίου Ασφαλείας".

Κληθείς να πει αν στις επαφές της κ. Σπέχαρ περιλαμβάνονται και συναντήσεις τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί, ο κ. Σιντίκ είπε πως η αξιωματούχος των ΗΕ θα συναντηθεί με "τους ηγέτες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους και στις δυο πλευρές".

Με το ψήφισμα 2453 που εγκρίθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019 το Συμβούλιο Ασφαλείας ανανέωσε για ακόμη έξι μήνες τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Επίσης, μεταξύ άλλων, ζητούσε από τον ΓΓ του ΟΗΕ να υποβάλει "μέχρι στις 10 Ιουλίου 2019 έκθεση για την εφαρμογή του εν λόγω ψηφίσματος, περιλαμβανομένων των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, των προσπαθειών για τη δημιουργία μηχανισμών για απάμβλυνση των εντάσεων και αντιμετώπιση θεμάτων σε όλο το νησί και των προσπαθειών των δυο ηγετών να προετοιμάσουν τις κοινότητες για μια διευθέτηση, καθώς και για το πώς οι δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο μπορούν να διαμορφωθούν καλύτερα για να προωθήσουν την πολιτική πρόοδο, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σταθερότητα, και να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τα γεγονότα όπως είναι απαραίτητο".

Η κ. Σπέχαρ αναμένεται να μεταβεί τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη για την ενημέρωση και τη συζήτηση της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.