Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε τους υποψήφιους του για τις ευρωεκλογές

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε σημερινή της συνεδρία κατέληξε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:


Γεωργίου Κ. Γιώργος
Βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις της επαρχίας Λάρνακας, Φιλόλογος, 55 χρονών

Γεωργίου, Χρύσανθος (Άθως)
Ιατρός-Χειρουργός, Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, 48 χρονών

Kızılyürek Niyazi
Πανεπιστημιακός, Καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Κύπρου, 59 χρονών

Κουκουμάς Γιώργος
Νομικός, Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 35 χρονών

Νικολάου Μαρίνα
Πολιτική Επιστήμονας, Μέλος Γραμματείας Ομάδας Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, 32 χρονών

Συλικιώτης Νεοκλής
Ευρωβουλευτής, Μηχανολόγος Μηχανικός, 59 χρονών

Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 του Γενάρη στις 10:00 π.μ. στο Hilton Park.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για το ψηφοδέλτιο αποτελεί την κορύφωση μιας πολύμηνης διαδικασίας, την οποία το ΑΚΕΛ ακολούθησε στη βάση του καταστατικού που έχει».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η διαδικασία ξεκίνησε από τις κομματικές ομάδες βάσης στις οποίες τα μέλη αλλά και φίλοι του κόμματος κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις ευρωεκλογές και τις προτάσεις τους για υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ».

«Ο μακρύς κατάλογος των υποψηφίων που προτάθηκαν από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μαζεύτηκαν κατά επαρχία, έγινε επαφή με όλους τους προτεινόμενους, όσοι αποδέχθηκαν έγινε αξιολόγηση και στάληκαν στην Κεντρική Επιτροπή. Στο επίπεδο του Πολιτικού Γραφείου έγινε χθες μια συζήτηση και αξιολόγηση όσων δέχθηκαν να τρέξουν στη διαδικασία…» πρόσθεσε.

Μετά τη συζήτηση και αξιολόγηση, συνέχισε, τα ονόματα τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής. «Κατόπιν συζήτησης έγινε μυστική ψηφοφορία και τελικά διαμορφώθηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που έχετε μπροστά σας».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «το ψηφοδέλτιο πληροί τις προδιαγραφές που το καταστατικό του κόμματος προνοεί αλλά και τις προδιαγραφές του σχεδιασμού που έχουμε κάνει. Δηλαδή, θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο που να εκφράζει τη φυσιογνωμία του ΑΚΕΛ, ένα ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει νέο αίμα, νέους ανθρώπους, ένα ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει ανθρώπους που γνωρίζουν την Ευρώπη, τα προβλήματα, τα καθήκοντα και την ανάγκη για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών».

"Το ΑΚΕΛ και σ΄αυτές τις εκλογές θα προβάλει την ανάγκη όπως μέσα από την προοδευτική προσέγγιση και την διεκδίκηση να πετύχουμε και για την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς αλλά πρωτίστως μέσα από τη διεκδίκηση να πετύχουμε για την Κύπρο μας και το λαό μας», είπε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι με βάση το νόμο, οι περίπου 72,000 Τ/κ που κατέχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:05

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.