Γερμανικές αποζημιώσεις έθεσε στη Μέρκελ ο Παυλόπουλος

Την πάγια αξίωση της Ελλάδας σχετικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής, έθεσε ενώπιον της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει πολλές θυσίες και απέδειξαν ότι είναι συνειδητοποιημένοι ευρωπαίοι.
Σημείωσε επίσης ότι ο ελληνικός λαός υποβλήθηκε σε θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν μπορούσαν να αποδοθούν στην Ελλάδα.
Ο κύριος Παυλόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Τόνισε ότι μπορεί χωρίς υπερβολή να λεχθεί ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από μορφώματα λαϊκισμού, που ευθέως δηλώνουν ότι επιθυμούν την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Απευθυνόμενος στην κυρία Μέρκελ, ο κύριος Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι σημαντική όσο ποτέ άλλοτε.
Ενόψει ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικεντρωθεί σε τρεις πυλώνες.
Συγκεκριμένα επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ένωσης, μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης και στήριξης του κοινωνικού κράτους, ώστε να καταστεί εφικτή η δραστική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δηλώσεις Α. Μέρκελ

Επιθυμία της Γερμανίας είναι όπως η Ελλάδα παραμείνει, όχι απλά ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ένα ισχυρό κράτος - μέλος, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Τόνισε ότι οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί, προσθέτοντας ότι αρχίζει μία νέα φάση, κατά την οποία το Βερολίνο θέλει να στηρίξει την Αθήνα σε διμερές επίπεδο.
Η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό τόπο επενδύσεων.  
Επισήμανε πως η Γερμανία συμμερίζεται τη θέση της Αθήνας ότι το προσφυγικό αφορά όλους και υπενθύμισε ότι πάντοτε υποστήριζε πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να αφεθεί μόνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα στηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την θέσπιση μίας κοινής πολιτικής ασύλου.  
Αναφερόμενη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε θαρραλέα την προσπάθεια της Ελλάδας. Σημείωσε ότι μία θετική εξέλιξη στο ζήτημα θα είναι προς όφελος της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Αναφερόμενη στην αξίωση της Αθήνας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία αναγνωρίζει ότι έχει ιστορική υποχρέωση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα από τους ναζί.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:16

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.