Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ στη Λάρνακα

Η περιφερειακή ασφάλεια, η περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η προώθηση της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας θα βρεθούν στο επίκεντρο Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή (22/06/2018) στη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης πρόκειται για τη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας των τριών χωρών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης "Ζήνων".
Ο κύριος Αγγελίδης είπε πως μαζί με τους ομολόγους του από την Ελλάδα και στο Ισραήλ, Πάνο Καμμένο και  Άβιγκντορ Λίμπερμαν, θα συζητήσουν για την περιφερειακή ασφάλεια αλλά και πιθανούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, και περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας που ήδη υπάρχει, με την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων, αλλά και διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα κυβερνο-άμυνας και στους τομείς έρευνας και διάσωσης.
Επεσήμανε πως στόχος είναι η δημιουργία σταθερότητας στην περιοχή, σημειώνοντας πως αυτό θα προκύψει μέσω της συνεχούς συνεργασίας για ευημερία και ανάπτυξη της περιοχής, αξιοποιώντας ουσιαστικά τις περιφερειακές συνεργασίες και με άλλες γειτονικές χώρες.
Ο κύριος Αγγελίδης υπογράμμισε τη σημασία της καλλιέργειας ενός πνεύματος εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης, εφόσον είναι κοινά τα συμφέροντα που προκύπτουν, όπως ανέφερε.
Αναφερόμενος στον τομέα της ασφάλειας, επεσήμανε ιδιαίτερα την προώθηση της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας, όπου, όπως σημείωσε,  μπορεί να προκύψουν και κοινά προγράμματα στο μέλλον. Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για όλη τη Μεσόγειο άρα θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό, ανέφερε.
Ο υπουργός Άμυνας είπε επίσης πως παράλληλα θα διοργανωθεί στις 21-22 Ιουνίου μια ημερίδα αμυντικής βιομηχανίας, στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων των τριών χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως στον τομέα της άμυνας υπάρχει ήδη τριμερής συνεργασία και με την Αίγυπτο, ενώ μελετάται και η δημιουργία ανάλογων σχημάτων με το Λίβανο και ίσως και την Ιορδανία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.