Σε εξέλιξη το δείπνο των ηγετών-Προσδοκίες για επανέναρξη των συνομιλιών

Σε εξέλιξη από τις επτά απόψε βρίσκεται, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας,  το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, από το οποίο θα κριθεί το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Το δείπνο πραγματοποιείται στη παρουσία της ειδικής συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατόπιν αιτήματος της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Στόχος του προέδρου Αναστασιάδη είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανα.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης προσδοκά ότι θα βρουν με τον Μουσταφά Ακκιντζί τον τρόπο επανέναρξης των συνομιλιών ώστε να σταλεί στον Γενικό Γραμματέα το μήνυμα για τη βούληση των δύο πλευρών να χρησιμοποιήσουν τις καλές υπηρεσίες του.
Η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένεται, επίσης, να θέσει το θέμα των οδοφραγμάτων, εκφράζοντας ετοιμότητα για διάνοιξη αυτού της Δερύνειας από τον Ιούνιο και του δεύτερου στο Απλίκι, από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το αποτέλεσμα του δείπνου αναμένεται να κριθεί εν πολλοίς από τη θέση Ακιντζί, σε σχέση με την αλλαγή διαδικασίας και το χρονοδιάγραμμα που ζητεί για νέες συνομιλίες, αλλά και από ενδεχόμενη επιμονή στο θέμα δημιουργίας κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο.
Η κατάληξη της συνάντησης θα κρίνει επίσης κατά πόσον ο Γενικός Γραμματέας θα διορίσει απεσταλμένο για το Κυπριακό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ενώ δεν αποκλείεται εάν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων τα βρουν στο δείπνο, να απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τον Γενικό Γραμματέα, για ανάμειξή του εκ νέου στο Κυπριακό.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:26

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.