Στο Λονδίνο αύριο ο ΠτΔ για τη σύνοδο αρχηγών χωρών της Κοινοπολιτείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο το πρωί στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα στις 18 με 20 Απριλίου. 

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει αύριο, 17 Απριλίου, το απόγευμα, διμερή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι, στο πρωθυπουργικό Γραφείο.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στις 18, 19 και 20 Απριλίου χωριστές συναντήσεις με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδίας, ενώ στις 18 Απριλίου θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Πρωθυπουργός Μέι προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο. Επίσης, την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην έδρα του Οργανισμού, στο Λονδίνο.
Στις 19 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου και θα τύχει επίσημης υποδοχής από την Πρωθυπουργό Μέι και τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας κα Πατρίσια Σκότλαντ.
Ακολούθως θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου.
Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.
Στις 20 Απριλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα που θα παραθέσει η Ομοσπονδία Κοινοπολιτειακών Αγώνων και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στην επίσημη τελετή λήξης της Συνόδου της Κοινοπολιτείας.
Το βράδυ της 20ης Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου, στο οίκημα της Κυπριακής Αδελφότητας στο Λονδίνο.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.