ΠτΔ: Άμεση επιστροφή στις συνομιλίες επιδιώκει η Λευκωσία

Το μήνυμα ότι η Λευκωσία επιθυμεί άμεσα την επανέναρξη των συνομιλιών μετέφερε προς τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Γουες Μίτσελ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό έγινε πλήρης συζήτηση για το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εξηγεί στον Αμερικανό αξιωματούχο τους λόγους που οδήγησαν σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα.
 
Ο Πρόεδρος επανέλαβε τα όσα έχει μεταφέρει στον ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και δημόσια για την επανέναρξη των συνομιλιών και είπε ότι αναμένει την ανταπόκριση της άλλης πλευράς.
 
Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, μεταφέρθηκαν στον κ. Μίτσελ οι ενέργειες της Λευκωσίας για τη δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων ενώ του υποδείχθηκε και το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, θέση που εκφράστηκε πρόσφατα και από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ.
 
Από αμερικανικής πλευράς εκφράστηκε η διαβεβαίωση ότι θα είναι παρόντες, καθώς η Κύπρος αποτελεί μέρος της περιφερειακής εξίσωσης στα ενεργειακά και έχει ρόλο να διαδραματίσει.
 
Εξάλλου, ο κ. Μίτσελ είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτεταμένα το θέμα με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί.
 
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση στο Προεδρικό αφορούσαν την Eιρηνευτική Δύναμη, την απόρριψη από τουρκικής πλευράς του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, καθώς και τη στάση της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν για σειρά ζητημάτων, με τους Αμερικανούς να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους.
 
Η Λευκωσία εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις συζητήσεις με τον κ. Μίτσελ, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, ενώ το απόγευμα θα δει και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να τεθούν διμερή ζητήματα, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί και στις επαφές του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, την Πέμπτη στη Ρώμη.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.