Επ. Προεδρίας: Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε σήμερα ότι «παρ’ όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες και την άρνηση που προβάλλει συνεχώς η κατοχική δύναμη, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοουμένου μας».

Σε χαιρετισμό του στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για τους Αγνοούμενους στη Λευκωσία, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε ότι «ο στολισμός του δέντρου με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων μας συμβολίζει τις ευθύνες της Τουρκίας, το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών, πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και το ανεκπλήρωτο χρέος μας για τη διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα των αγνοουμένων μας».

Πρόσθεσε πως το χρέος αυτό «θα βαρύνει για πάντα τις συνειδήσεις μας και θα είναι ντροπή για όλους αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι μας επιβάλει η ιστορία και η εθνική μας συνείδηση».

Ο κ. Φωτίου μετέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων «τους θερμούς χαιρετισμούς, τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαβεβαίωσή του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων για τη συνεργασία και τη βοήθεια καθώς και την Ομάδα Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθωνίου για τη συμβολή και συνεισφορά της στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Ευχήθηκε «τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία με ανεξακρίβωτη την τύχη όλων των αγνοουμένων μας».

Δέντρο αγνοουμένων στήθηκε και στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων στη Λεμεσό, Μάριος Αντωνιάδης, "μέσα από τη δική μας  φωνή, δίνουμε φωνή στους ίδιους τους αγνοούμενους μας ότι τα δίκαια και τα δικαιώματα τους δεν θα ποδοπατηθούν, δεν θα ξεχαστεί η απώλεια τους μέχρι που με στοιχεία να διακριβωθεί η τύχη τους και του τελευταίου αγνοούμενου μας".

Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οδεύουμε προς λύση του πολιτικού σκέλους του κυπριακού προβλήματος αφήνοντας άλυτο το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.