Δεν υπέγραψε τον νόμο για τα αποχετευτικά τέλη ο ΠτΔ-Επικρίσεις Φαίδωνος εναντίον Βουλής, απορρίπτει η Ελένη Μαύρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, αρνήθηκε να υπογράψει τον τροποποιητικό νόμο για μείωση των αποχετευτικών τελών, επικαλούμενος κενά και ασάφειες που περιέχονται στο συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Ο νόμος προέβλεπε μειώσεις των αποχετευτικών τελών στα Συμβούλια Αποχετεύσεων Λευκωσίας και Πάφου.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Ελένη Μαύρου, δήλωσε στην εφημερίδα Πολίτης, ότι έχει ήδη ετοιμαστεί νέα διατύπωση του νομοθετήματος, που θα δοθεί για νομοτεχνική επεξεργασία και θα προωθηθεί για τοποθέτηση και έγκριση από την Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Πολιτικές αντιδράσεις

Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο χαρακτήρισε ο δημαρχος Πάφου  Φαιδωνας Φαιδωνος τα όσα διαδραματίζονται σε σχέση με τα τέλη των αποχευτικών σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ ο Δήμαρχος Παφου, τόνισε ότι ο χρόνος λειτουργει σε βαρος της ληψης νεας απόφασης από τη Βουλή για αλλαγή των διατάξεων του νόμου επισημαίνοντας πως μέχρι να συνέλθει η βουλή, να αποφασίσει, να δημοσιευθει ο νόμος στην επισημη εφημεριδα της Δημοκρατίας, το έτος 2017 θα ολοκληρωθεί λογιστικα.
Σύμφωνα με τον Φαίδωνα Φαιδωνος όλα αυτά που διαδραματίζονται είναι απόρρεια προεκλογικών σκοπιμοτήτων.
Μιλώντας για το ίδιο θέμα οι βουλευτές Μαρίνος Μουσιούττας του ΔΗΚΟ και ο Μαριος Μαυρίδης του ΔΗΣΥ παραδέχτηκαν ότι στη ψηφιση της νομοθεσιας υπήρξαν λαθη τα οποία μπορούσαν να αποφευχθούν.
Ο πρόεδρος της επιτροπης Εργασίας της βουλής Ανδρέας Φακοντής επισήμανε ότι ο νόμος δεν είναι αντισυνταγματικός τονίζοντας οτι γίνονται όλες οι προσπάθειες για απαλειφθούν απο την νομοθεσία οι ασάφειες και να ψηφιστεί εκ νεου το νομοσχέδιο.

Απορρίπτει τις επικρίσεις η Ελένη Μαύρου

Τις επικρίσεις του Δημάρχου Πάφου περί προχειρότητας απέρριψε κατηγορηματικά η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ επέκρινε τον κύριο Φαίδωνο για δημιουργία εντυπώσεων τονίζοντας ότι τα άλλα συμβούλια αποχεύσεων έδειξαν συνέπεια στα συμφωνηθέντα ενω η Πάφος ζητεί διαφορετική μεταχείρηση. Διερωτήθηκε αν πρέπει οι πολίτες του Δήμου Πάφου πρέπέι να πληρώσουν αυξημένα τέλη επειδή έτσι επιθυμεί ο Φαίδωνας Φαίδωνος.
Δεν μπορει τόνισε η Λευκωσία και η Λάρνακα να διατηρουν τα ίδια τέλη ενω η Λεμεσός και η Πάφος να πράττουν διαφορετικά.
Παραδέχθηκε ότι οι αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στο νομοσχέδιο είναι και λόγω απουσίας νομικής υπηρεσίας στη Βουλή.

Σύνταξη: Πανίκος Χατζήπαναγης, Στέλιος Κρέουζος, Ρολάνδος Σκέτος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.