ΚΕ: Παραγωγική η συζήτηση στο Εθνικό, προχωρεί κανονικά ο προγραμματισμός σε σχέση με το οικόπεδο 11

Την ικανοποίηση του Προέδρου Αναστασιάδη για το γεγονός ότι ξεκίνησε στο Εθνικό Συμβούλιο μια παραγωγική συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μετέφερε ο ΚΕ Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωσης της συνεδρίασης που κράτησε 4 ώρες, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα συνεχιστεί και αύριο (δέκα το πρωί) εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα χρειαστούν και άλλες συναντήσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση».
Στη σημερινή συζήτηση τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ λόγω χρόνου και θα το πράξει αύριο.
Οι αρχηγοί των κομμάτων αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.Ο ΚΕ ερωτηθείς πως βλέπει η Κυβέρνηση να προχωρεί η διαδικασία και κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις για νέο παράθυρο ευκαιρίας τον Σεπτέμβριο συνέστησε υπομονή.«Να αναμένουμε την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης σε επίπεδο Εθνικού, από πλευράς κυβέρνησης εκφράζω την ετοιμότητά μας, όμως αποδείχθηκε εξάλλου και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση πώς ο ΠτΔ θα αξιοποιήσει τις προτάσεις των κομμάτων, ανέφερε ότι γίνεται ένας πολύ παραγωγικός διάλογος και  στο τέλος της συζήτησης θα δούμε πως αξιοποιούνται όλα αυτά τα δεδομένα και σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση.
«Γίνεται συζήτηση με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές απόψεις ή εκτιμήσεις, αλλά εκείνο που αν θέλετε κυριαρχεί είναι αυτό που σας είπα, περί παραγωγικού διαλόγου», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.Ερωτηθείς αν τα κόμματα κατέθεσαν νέες προτάσεις είπε πως θα πρέπει να αναμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση. «Όπως είδατε οι αρχηγοί των κομμάτων δεν προέβησαν σε δηλώσεις , να αναμένουμε την ολοκλήρωση και ακολούθως θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα», ανέφερε.

Για την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ αύριο στο Εθνικό ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας για τα μετέπειτα βήματα και ειδικότερα ,αν όχι αποκλειστικά, αφορά τις προσεγγίσεις στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.«Αντιλαμβάνεστε ότι η ελληνική κυβέρνηση και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο μέσα και από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και του Έλληνα ΥΠΕΞ, δεν εμπλέκεται στα κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού», ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ο ΚΕ ανέφερε πως όταν προκύψει ανάγκη για να γίνουν δηλώσεις που αφορούν το θέμα της γεώτρησης, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
«Εκείνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι η υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 προχωρεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γαλλίδα ΥΠΑΜ θα επισκεφθεί το τεμάχιο 11, ο ΚΕ είπε πως δεν υπάρχει μια τέτοια διευθέτηση σε σχέση με το πρόγραμμα της.Διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά, κληθείς να πει αν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στις τουρκικές κινήσεις, ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών μας και ο προγραμματισμός που έχει γίνει σε σχέση με το τεμάχιο 11 προχωρούν κανονικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.