Με Μαυρογιάννη και Ναμί συναντάται αύριο ο Έιντε

Χωριστές συναντήσεις θα έχει αύριο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τους διαπραγματευτές των δύο ηγετών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, ενόψει του δείπνου που θα παραθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο δείπνο της Κυριακής που έχει καθοριστεί για τις 19.30, στο Λήδρα Πάλας, εκτός από τους δύο ηγέτες και τον κ. Έιντε, θα παρακαθήσουν οι δύο διαπραγματευτές και η Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.Στο μεταξύ, σήμερα ο κ. Ειντε θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές, κατά τις οποίες συζητεί και το Κυπριακό.Εξάλλου, ψες ο κ. Έιντε παρακάθησε σε δείπνο με τον ειδικό απεσταλμένο του βρετανικού ΥΠΕΞ Τζόναθαν Άλαν, ο οποίος ολοκληρώνει την εδώ επίσκεψή του. Σήμερα ο Βρετανός διπλωμάτης συναντήθηκε με τον κ. Ακιντζί, ενώ είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κ. Μαυρογιάννη.Κύρια επιδίωξη του διεθνούς παράγοντα, στο δείπνο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι να υπάρξει μια ισχυρή δέσμευση από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ότι πράγματι επιθυμούν να προχωρήσουν οι συνομιλίες και να υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της λύσης.“Θέλουμε να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι δύο ηγέτες”, είπαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές, αναφορικά με την παραπέρα πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.