Στο Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου από σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου

Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου («LSE») και στο Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου («ΧΑΚ») για διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά εισάγονται από σήμερα οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Η διαπραγμάτευση των μετοχών στο ΧΑΚ και στο LSE άρχισε στις 10:30 π.μ. (ώρα Κύπρου) και στις 8:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου), αντίστοιχα.

Η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («BOC Holdings» και, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») ανακοίνωσε ότι το συνολικό εκδομένο μετοχικό της κεφάλαιο αποτελείται από 446.199.933 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 ανά μετοχή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, η εισαγωγή των μετοχών στο LSE αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα διαπραγμάτευσης των μετοχών, η οποία θα ενισχύσει την προβολή του Συγκροτήματος και θα οδηγήσει σε μια πιο διευρυμένη βάση επενδυτών ικανή να στηρίξει το Συγκρότημα μακροπρόθεσμα. Τα πιο πάνω, προστίθεται, αναμένεται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερόμενων μερών προς το Συγκρότημα.
Όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου, η εισαγωγή αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων του Συγκροτήματος με σκοπό να καταστεί ένα πιο δυνατό πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους του στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Επίσης, ακολουθεί την επιτυχή επιστροφή του Συγκροτήματος στις διεθνείς αγορές και την πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας στις αρχές του 2017.
 Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η HSBC Bank plc έχει ενεργήσει ως σύμβουλος σε σχέση με την εισαγωγή των μετοχών της BOC Holdings στο LSE και η Cyprus Investment Securities Corporation Limited («CISCO») ως διευθυντής έκδοσης αναδόχου σε σχέση με την εισαγωγή στο ΧΑΚ. Η Sidley Austin έχει ενεργήσει ως νομικός σύμβουλος του Συγκροτήματος για νομικά θέματα αναφορικά με το Αγγλικό δίκαιο και το δίκαιο Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και η Chryssafinis & Polyviou LLC έχει ενεργήσει ως νομικός σύμβουλος του Συγκροτήματος για νομικά θέματα αναφορικά με το κυπριακό Δίκαιο.    
Ο Πρόεδρος της BOC Holdings Δρ. Josef Ackermann χαρακτήρισε την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών στο LSE ως ένα τεράστιο επίτευγμα. “Αναμένουμε ότι η εισαγωγή αυτή, σε μια από τις κυριότερες διεθνείς αγορές παγκοσμίως, θα ενισχύσει την προβολή, τη ρευστότητα διαπραγμάτευσης των μετοχών μας και την πρόσβαση στις αγορές”, είπε και πρόσθεσε πως “η εισαγωγή των μετοχών της BOC Holdings στο LSE μας επιτρέπει να εκπληρώσουμε μια μακρά δέσμευση προς τους μετόχους μας”.
Πρόσθεσε πως αποτελεί επίσης ένα επιπρόσθετο σημαντικό ορόσημο στο μετασχηματισμό του Συγκροτήματος και στη στρατηγική του για ενίσχυση της οικονομικής του ευρωστίας και χαιρέτισε την αναβαθμισμένη επαφή με τους συντελεστές των αγορών και την επίτευξη των ύψιστων προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. “Το Συγκρότημα θα λειτουργήσει ως σημαιοφόρος για την Κύπρο στις διεθνείς αγορές, βελτιώνοντας την εικόνα της χώρας ως προορισμός για ξένες επενδύσεις”, ανέφερε.
Είμαστε ευγνώμονες προς τους μετόχους μας για την ένθερμη υποστήριξή τους αναφορικά με την εισαγωγή των μετοχών μας στο LSE και προσδοκούμε στη συνεχιζόμενη στήριξή τους, καθώς και στο να καλωσορίσουμε νέους μετόχους στην BOC Holdings».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.