Kυβέρνηση: Η παρουσια της ΚΔ στη Γενεύη είναι 'εκ των ων ουκ άνευ'

Εκ των ων ουκ άνευ είναι η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως σχετικό μέρος, στη Διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, διαμηνύει η Κυβέρνηση.

Θεωρεί, επίσης, εξίσου αναγκαία την παρουσία στη διάσκεψη της Ευρωπαικής Ένωσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 Οι αναφορές του προέδρου Αναστασιάδη περιέχονται σε γραπτή δήλωση την οποία  εξέδωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με την οποία απαντά σε
ισχυρισμούς της τουρκοκυπριακής πλευράς για τα όσα συμφωνήθηκαν στο δείπνο της πρώτης Δεκεμβρίου με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
 Στη γραπτή δήλωση, υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι  αυτό που συμφωνήθηκε  και καταγράφηκε στο ανακοινωθέν είναι να πραγματοποιηθεί τριήμερης συνάντηση και διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί, στη Γενεύη, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.
 Στις 11 Ιανουαρίου θα γίνει κατάθεση χαρτών για το Εδαφικό, ώστε στη συνέχεια, στις 12 Ιανουαρίου να αρχίσει διάσκεψη, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις.
 Είναι ξεκάθαρο στο ανακοινωθέν, επισημαίνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ότι πρέπει να προσκληθούν και άλλα σχετικά μέρη, σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους της διάσκεψης αυτής.
 Συνεπώς, προσθέτει, είναι εκ των ων ουκ άνευ η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού η διάσκεψη έχει στόχο και την τροποποίηση διεθνών συμβάσεων που την αφορούν.
 Προστίθεται, επίσης, ότι είναι εξίσου αναγκαία η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Κύπρος είναι κράτος μέλος, των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος θα κληθεί δια ισχυρού ψηφίσματος να υιοθετήσει τα τυχόν συμφωνηθέντα και στη συνέχεια να διασφαλίσει την εφαρμογή τους.
 Αρα, καταλήγει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, οι όποιες άλλες ερμηνείες υπάρχουν δεν ανταποκρίνονται ποσώς στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά το δείπνο της πρώτης Δεκεμβρίου.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:37

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.