Επέτειος Τηλλυρίας: Πανηγύρια στα Κόκκινα

Περισσότεροι από χίλιοι Τουρκοκύπριοι πέρασαν στα Κόκκινα από το οδόφραγμα του Λιμνίτη και συμμετείχαν στα πανηγύρια των κατοχικών αρχών με αφορμή την πεντηκοστή δεύτερη επέτειο από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας.

Οι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι πέρασαν στα Κόκκινα από το οδόφραγμα του Λιμνίτη με λεωφορεία. Τριάντα Τουρκοκύπριοι μετέβησαν στα Κόκκινα δια θαλάσσης μέσω του κατεχόμενου λιμανιού της Κερύνειας, χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη και ψαρόβαρκες.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Μουσταφά  Ακιντζί μαζί με άλλους λεγομένους αξιωματούχους του ψευδοκράτους.
Ο Ακιντζί μετέβη στο θύλακα των Κοκκίνων με ελικόπτερο.

Επικρίσεις κατά Ακιντζί

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης, επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τη μη διάνοιξη του οδοφράγματος στην περιοχή ώστε να μεταβαίνουν οι Ελληνοκύπριοι από τον Πύργο Τυλληρίας στην Πάφο.
Σχολιάζοντας τη διέλευση των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους από τον οδόφραγμα του Λιμνίτη, υπενθύμισε ότι ο κύριος Ακιντζί συμμετείχε στην Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.
Σήμερα, είπε, οι Τούρκοι διέρχονται ελεύθερα, μεταβαίνοντας στα Κόκκινα, ενώ οι κάτοικοι του ακριτικού Κάτω Πύργου ταλαιπωρούνται, εδώ και 52 χρόνια, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.