Αλλα πέντε κρούσματα Covid-19 στη Λεμεσό, από 990 επιπρόσθετες διαγνώσεις

Πέντε (5) επιπρόσθετα θετικά περιστατικά του ιού SARS-CoV-2 προέκυψαν το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2020, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. Και τα πέντε εντοπίστηκαν στη Λεμεσό, από σύνολο 990 εργαστηριακών διαγνώσεων που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με τα 5 κρούσματα, αναφέρει ότι τα 3 από αυτά εντοπίστηκαν στη Λεμεσό από διαγνώσεις που έγιναν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα άλλα 2 κρούσματα αφορούν σε ζευγάρι, εκ των οποίων το ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα ενώ το 5ο κρούσμα αφορά άτομο που ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και παραβίασε την καραντίνα για να κάνει ιδιωτικά το τεστ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, παρόμοια είναι και η περίπτωση των 2 ατόμων που ήταν θετικά στον κορωνοϊό και εντοπίστηκαν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, «πρόκειται για άτομο που ενώ ήταν επαφή, πήγε για να κάνει το τεστ και άτομο που είχε συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό Ιατρό, έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος».

Οπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, «τίθεται και πάλι το ζήτημα της παραβίασης της καραντίνας από επαφές κρουσμάτων και υπενθυμίζεται ότι όταν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό για οδηγίες και να μην μεταβαίνει ιδιωτικά για εξέταση, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους χώρους».

Αναφορικά με τα 5 επιπρόσθετα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, τρία προέκυψαν από 242 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και 2 από 527 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 135 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 86 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,119.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται έξι άτομα. Δόθηκε ψες ένα εξιτήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.