Εφτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Εφτά νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές στην Κύπρο, από σύνολο 1.176 εργαστηριακών διαγνώσεων. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 1.021.

Το ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό στον ιό από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζόμενων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση σταδιακής άρση των περιορισμών. Πρόκειται για εργαζόμενη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο.

Δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε από εξετάσεις που έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία. Το περιστατικό αφορά ποδοσφαιριστή της Δόξας που ήρθε στην Κύπρο στις 10 Ιουλίου από τη Σερβία. Εντοπίστηκε από τον τακτικό έλεγχο που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της.

Τα άλλα πέντε άτομα είναι μετανάστες στους οποίους διενεργήθηκε έλεγχος πριν την ένταξή τους στο κέντρο φιλοξενίας "Πουρνάρα". Είχαν φτάσει στα κατεχόμενα από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως: από 249 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 86 εργαστηριακές διαγνώσεις δειγμάτων που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Το άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Από 301 εργαστηριακά αποτελέσματα από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: από τον έλεγχο επιβατών και επαναπατρισθέντων ολοκληρώθηκαν 334 εργαστηριακές διαγνώσεις, από τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπήρξε αποτέλεσμα για 85 δείγματα, και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 121 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις 9 Ιουλίου σημειώθηκαν 26 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Για 19 εξ αυτών η αιτία θανάτου ήταν η ασθένεια COVID-19.

Συνολικά μέχρι τις 9 Ιουλίου ανάρρωσαν 845 ασθενείς δηλαδή ποσοστό 85,9%, ενώ νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 32 άτομα (ποσοστό 3,2%).

Μέχρι τις 9 Ιουλίου έγιναν 19.329,5 διαγνωστικές εξετάσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.