Συνολικά 17 εκλογικά κέντρα εξωτερικού σε τρεις χώρες για τις Ευρωεκλογές

Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Συνολικά 17 εκλογικά κέντρα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι θα λειτουργήσουν σε 12 πόλεις σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο, για να εξυπηρετήσουν 4.691 εκλογείς κατά τις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.


Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού θα διεξαχθεί μόνο η εκλογή για ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, στη Αθήνα θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά κέντρα. Στη Θεσσαλονίκη δύο εκλογικά κέντρα. Από ένα εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει σε άλλες πέντε πόλεις της Ελλάδας, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή, στο Ηράκλειο και στον Βόλο.

Στο Λονδίνο θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά κέντρα, ένα στην Ύπατη Αρμοστεία και δύο στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο. Από ένα εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει σε άλλες τρεις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Μάντσεστερ, στο Μπέρμινγκχαμ και στην.

Επίσης, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαΐου 2024 - 11:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζηγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
18:00
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας
15:56
Γάζα: 31 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων
15:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.