Στην Υπουργική Σύνοδο για το Άσυλο και την Μετανάστευση ο Ιωάννου

Την πολιτική που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία για ενίσχυση του τομέα των επιστροφών, θα αναλύσει ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε Υπουργική Σύνοδο για το Άσυλο και την Μετανάστευση.

Ο υπουργός αναχωρεί σήμερα για την Γάνδη του Βελγίου, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην Σύνοδο, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Βελγικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 27 Υπουργοί αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης θα συζητήσουν την εφαρμογή του Συμφώνου για το Άσυλο και την Μετανάστευση, ενώ θα παρουσιαστούν από ορισμένα εκ των κρατών βέλτιστες πρακτικές των εθνικών στρατηγικών για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, ο κύριος Ιωάννου θα αναλύσει την πολιτική που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία για ενίσχυση του τομέα των επιστροφών. Ο υπουργός θα αναφερθεί στην δέσμη μέτρων που υιοθετήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού αριθμού των επιστροφών, γεγονός που κατατάσσει την Κύπρο πρώτη, κατ’ αναλογία πληθυσμού, ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ένωσης σε επιστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 καταγράφηκε αύξηση κατά 66% στις συνολικές επιστροφές μεταναστών σε σύγκριση με το 2022, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2024, η εικόνα παραμένει θετική, με 1.000 περισσότερες αποχωρήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Μεγάλη Τρίτη.

ΚΩΣ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2024 - 12:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Συνάντηση με Ερντογάν, δηλώσεις και δείπνο περιλαμβάνει η ατζέντα Μητσοτάκη στην Τουρκία
19:43
Ουκρανική επίθεση σε πολυκατοικία στη Ρωσία, με 7 νεκρούς και 15 τραυματίες
18:00
Η πράξη της Προέδρου της Β. Μακεδονίας παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει η Αθήνα
17:49
Κομισιόν: Μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία, να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
17:15
ΔΗΚΟ: Εκδήλωση για τα 48 χρόνια ζωής του κόμματος, με μηνύματα για ευρωεκλογές
16:48
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 12/5/2024
16:40
Ατόπημα από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας -Αποκάλεσε τη χώρα "Μακεδονία"
16:35
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος
15:53
Το Κυπριακό στις επαφές του Μπουράκ Ακτσαπάρ με αξιωματούχους του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη
15:45
Ρεκόρ γεννήσεων με καισαρική στην Κύπρο -Ανήλθαν στο 60% το 2022
15:37
Ερντογάν: «Δύσκολη η επιτυχία ενεργειακής πλατφόρμας χωρίς την Τουρκία»
13:59
Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί δεν προχώρησε η υπόθεση του Θανάση Νικολάου
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.